Parken idag

Krapperups park går tillbaka åtminstone till 1600-talets barockanläggningar och har därefter successivt förändrats och förnyats enligt tidernas och ägarnas smak. I sin nuvarande utformning är parken, trots enastående blomprakt i rosengård och perennrabatter, en landskapsträdgård, som dramatiskt utnyttjar höjdskillnaderna mellan landborgen och havet.

Publicerad 18.02.2019.

Krapperups slottsträdgård är en prunkande grön park med en blandning av stora träd, exotiska växter och rhododendron. I den mysiga trädgården kan man ströva omkring på slingrande stigar, njuta av rosor och fantastiska rhododendron när de blommor men även av stora lummiga träd som skyddar mot solen under varma sommardagar. I slottsparken finns även en fin rosodling med över 600 rosplantor fördelat på 35 olika sorters rosor.

I den gröna parken som ligger sydväst om slottet ned mot Öresund finns spännande, slingrande gångar. Runt den vackra guldfiskdammenmed Kina-inspirerade röda broar växer både vanliga och mer okända lite exotiska växter.

Nils och hans hustru Ellen Gyllenstierna lät anlägga den park som finns än i dag och självklara inspirationskällor var bland annat Sofiero och Norrvikens trädgårdar. Man tog hjälp av den danske trädgårdsarkitekten Edvard Glæsel som anlade rosengården  och rhododendrongången. Hans trädgårdselev Jens Peder Andersen fortsatte sedan arbetet med att anlägga bland annat nyckeldammen och den stora gräsmattan.

Parken är fritt tillgänglig för allmänheten året runt, som en plats för stillhet och rekreation.

När du besöker parken så vänligen ta hänsyn till följande:

  • Cykling är ej tillåten i parken.
  • Växtdelar får ej föras bort.
  • Picknick i parken är tillåten på anvisad plats.
  • Hundar måste hållas kopplade i parken.

Vänligen respektera skyltarna.

Information och karta över parken finner du i bifogad pdf. 

Parkguidning – rundvandring ca 1 tim.

Pris vardag: 100 kr per person, minimum 10 personer.
Pris helgdag: 100 kr per person samt helgtillägg 1000 kr per guidning.
info@krapperup.se

Blomningstider

Under maj-juni blommar rhododendron.
I mitten av juni blommar våra underbara rosor.

Instagram

Vi använder cookies för att ge statistik som hjälper oss att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Du kan läsa mer eller stänga av dem om du föredrar det. Genom att fortsätta använda webbplatsen utan att ändra inställningar godkänner du användningen av cookies. Läs mer »